I USA har et forskerhold, ved hjælp af Virtual Reality projektet “Walk again”, givet 4 ud af i alt 8 rygmarvsskadede patienter følelsen delvist tilbage i benene. Gennem et års tid har forskerholdet fulgt fra Duke University i North Carolina fulgt de 8 patienter med rygmarvsskader. De fandt ud af hvordan hjernen og nerverne reagerer når de bliver udsat for Virtual Reality. De fire af patienterne oplevede følelsen så stærkt at de nu har fået ændret deres diagnose fra komplet lammelse til delvis lammelse.
Det var hårdt arbejde at nå så langt, for det var først efter 7 måneder inde i forsøget at resultaterne begyndte at dukke op. Fem af patienterne havde været lammet i mindst 5 år, og to i mindst et helt årti, men de oplevede alle mere kontrol over deres tarmsystem og blære.
Mens forsøget stod på skulle patienterne bruger minimum 2 timer om ugen på projektet. Det foregik ved at de med dertil indrettet udstyr, kunne omdanne hjerneaktivitet til elektriske signaler, som drev et exoskelet. De skulle for eksempel forestille sig at de gik en tur i den virtuelle verden. Forskerne mener at der ved hjælp af Virtual Reality er blevet genskabt nervebaner i hjernen hos forsøgs-patienterne så de kunne få kontakt til de lammede kropsdele igen.
At Virtual Reality kan genskabe nervebaner er en banebrydende udvikling, jeg følger med spænding.