VR genforener mor med afdød datter

Hver dag er der en mulighed for, at en person tæt på dig mister livet. For de fleste er tanken om at miste en partner, et familiemedlem eller en ven en ubærlig tanke.

Men efterhånden som årene går, er det naturligt at finde flere måder at tackle døden på, hvis du har mistet en, du elsker. Og det er, hvad en sydkoreansk mor har gjort, hvilket Berlingske.dk beskriver i en artikel.

Jang Ji-sung, den sydkoreanske mor, genforenes med sin datter gennem VR-teknologi. Hun mistede sin dengang 7-årige datter Nayeon til en uhelbredelig sygdom i 2016. Tre år senere bliver Jang Ji-sung genforenet med sin datter i en virtuel virkelighed skabt til en dokumentarfilm om VR’s magt.

Sydkorea viser VR-dokumentar

Sydkoreas Middle East Broadcasting Center uploadede et klip af deres exceptionelle dokumentar til deres YouTube-kanal med titlen ”I met you” i sidste måned. Optagelserne veksler mellem virkeligheden og det virtuelle, hvor en VR-simulering af hendes datter Nayeon kan ses.

I virkeligheden står Jang Ji-sung foran en grøn skærm med hendes ansigt skjult bag et VR-headset. Ved hjælp af VR-teknologien taler hun til sin datter, mens de holder i hånd og hun børster fingrene gennem datterens hår. Imens står Nayeons far og søskende og iagttager moren, der naturligvis bliver berørt af hele situationen.

I klippet ser man, at Nayeon spørger: ”Hvor har du været, mor? Tænker du på mig?”, hvorefter Jang Ji-sung svarer: ”Det gør jeg hele tiden”, mens hun rækker hånden frem mod datteren, så de kan holde i hånd. Hele familien holdte bagefter en fødselsdagsfest for datteren.

Du kan se Youtube videoklippet herunder

En berørt mor med en god oplevelse

Det var en meget glad mor, der efter genforeningen med sin datter beskrev mødet som et vaskeægte paradis. ”Måske er det et ægte paradis”, sagde hun om VR-genforeningen i en Aju Business Daily-rapport.

Hun forklarede, at det var et meget lykkeligt øjeblik og sagde: ”Jeg tror, jeg har oplevet den drøm, jeg altid har ønsket”. Selve dokumentaren blev vist på South Korean TV network.

VR baseret på virkelige minder

Ifølge rapporten fra mediet Aju Business Daily blev der brugt otte måneder på projektet. Den virtuelle park, hvor mødet foregår, er designet til at afspejle Jang Ji-sungs hukommelse – hvor hun og hendes datter ofte tog hen.

Holdet brugte avanceret teknologi til at fange bevægelsen fra et levende barn til at efterligne den digitale model, hvor de til sidst brugte et billede af Nayeon. Den virtuelle model blev genskabt ved at indlæse datterens stemme, krop og ansigt i et computerprogram, som de kunne sammensmelte med det levende barns bevægelser.

Efter datterens død var Jang Ji-sung ramt af en meget dyb sorg. Lige siden har hun haft en halskæde på med datterens aske, mens hun også har fået datterens navn og fødselsdato tatoveret på kroppen.

Jang Ji-sung fortæller, at hun var med i denne dokumentar, da hun håbede, at det kunne hjælpe andre, der var i sorg ligesom hende.

Nyhed lavet i samarbejde med Moneybanker.dk.