Virtual Reality undervisning til kronisk syge børn på vej

Undervisning med Virtual Reality for syge børnEn sygehuslærer fra Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, Tina Reimann, er ved at udvikle en app til de syge børn, så de kan blive hjemmeundervist med Virtual Reality. Børnene går glip af alt for meget undervisning og får ikke udnyttet deres potentiale, når de er sygemeldte over en længere periode. Ved hjælp af hendes nye app og et par VR briller kan børnene følge med i undervisningen selvom de ikke fysisk kan være til stede.

Med Virtual Reality undgår børnene også fravær fra skolen og slipper dermed for eksempel for at skulle gå en klasse om. “At få at vide at ens barn ikke kan komme til en prøve eller skal gå 8. Klasse om, kan godt bekymre de fleste forældre.” siger Tina, som har været sygehuslærer i 17 år.

I klasseværelset bliver der installeret et 360 graders kamera og eleven kan derfor ved hjælp af Virtual Reality brillen “bevæge” sig rundt inde i klassen og føle sig som en del af klassen. Så selvom eleven ikke fysisk kan være til stede, vil det alligevel føles sådan for eleven, fordi han/hun ved hjælp af et headset kan stille spørgsmål til for eksempel læreren og deltage i snakken blandt de andre elever.

Ifølge Tina kan det have alvorlige konsekvenser for børnenes helbred ikke at kunne følge med i undervisningen. Kroppen reagerer direkte fysisk på at de bliver presset af ikke at kunne følge med i undervisningen.

Tina Reimann forventer at få samlet penge nok ind til 10 VR briller og headset. Hun regner med at de til august vil være færdigudviklet, så hun kan låne dem ud til de skolerne i Region Syddanmark og deres syge børn på lige fod med andre hjælpemidler.