Vild med virtual reality: Kendte computerspil går med på ny trend

Computerspil i Virtual RealityVirtual reality er virkelig i vækst i disse år. Konceptet udvikles fra måned til måned, men den nye teknologi er endnu ikke brudt hundrede procent igennem. Lige nu er der flere store computerspil, der har valgt at relancere deres spil i virtual reality – måske viser dette sig sig at være det gennembrud, virtual reality har ventet på.

I sommer var der traditionen tro E3 spillemesse i Los Angeles, men der var ikke så meget nyt på tapetet, som mange computerspilsentusiaster måske havde håbet på. Det kan selvfølgelig være et udtryk for at spillebranchen har fundet en formel, der bare virker for dem. I hvert fald var der meget få direkte nyheder at spore på spilmessen – det vi umiddelbart kan forvente os af det resterende spilleår omhandler derfor finpudsninger af eksisterende spil. Der var dog en god overraskelse for dem, der har ventet længe på at afprøve spil med virtual reality-briller på. Det er svært at sige, om året stadig kan nå at tage en ny, innovativ drejning.

Flere store spil har nemlig valgt at satse på virtual reality. I løbet af 2017 kan computerspilsentusiaster få lov til at blive lukket ind i en ny verden, hvor kendte spil som blandt andet ‘Fallout 4’, ‘The Elder Scrolls: Skyrim’ og ‘Doom’ har valgt at gå med på trenden. Udgivelsen for ‘Fallout 4 VR’ er foreløbig sat til oktober. Det er Bethesda Game Studios, der er skaberne bag actionspillet, der om få uger kan spilles med briller på. Vi kan forvente, at både ‘Skyrim VR’ og ‘DOOM VFR’ lanceres i slutningen af November.

Det er endnu ikke lykkedes for virtual reality at slå igennem som gaming-platform. Dette skyldes muligvis, at spilskaberne har gjort forbrugerne vant til at tænke på spil på en bestemt måde. De nye VR-takter hos de store computerspilsproducenter kan dog vise sig at være det gennembrud, mange har ventet på. Vi, computerspillere, ved dog ikke helt, hvad vi skal forvente os af de nye udgaver af spillene. Der hersker dog ingen tvivl om, at vi alle håber på, at det bliver en fantastisk oplevelse at blive inviteret indenfor i en anden verden med brillerne på.

Hvis du er vild med at spille spil og bare ikke kan vente, så er den nye udgave af Go & Spin virkelig underholdende. Det nye spil byder på masser af spænding og den gode nyhed er, at det overhovedet ikke er tidskrævende. Derfor er du altså hurtigt klar til at løbe ud og købe en VR-version af dit ynglingsspil, når den tid kommer.

Det ser bestemt lovende ud for den nye teknologi – men faktisk ikke kun når det gælder sjov og underholdning. Virtual reality kan nemlig også udgøre andre, mere sundhedsfremmende gevinster. Psykologer er begyndt at anvende virtual reality som redskab til at bekæmpe sygdomme såsom angst, og det har indtil videre haft stor effekt, fordi virtual reality giver psykologer mulighed for at arbejde langt mere virkelighedsnært med kognitiv adfærdsterapi. Denne nye teknik kan også vise sig at ende med at redde liv i fremtiden, da unge læger er allerede på nuværende tidspunkt kan øve sig på at lave operationer ved hjælp af netop virtual reality. Det bliver med andre ord yderst spændende at følge den kommende tids udvikling.