Nemmere at lære med VR end video siger ny forskning

VR til undervisning vinder frem i DKEt nyt forsøg med 40 studerende fra University College Sjælland konkluderer at undervisning med Virtual Reality er mere motiverende end video. Det ser ud til at Virtual Reality og i det hele taget 360 graders video endelig vinder frem nu – og der er fart på, også inden for undervisningsmiljøet.

Det vil sige at fremtidens elever og studerende kan modtage beskeder og undervisning ved hjælp af HMD (HeadMounted Display, altså med andre ord, et par VR briller red.) HMD giver mulighed for at se og i nogle tilfælde bevæge sig rundt i et virtuelt miljø omkring sig som studerende. Forsøget gik blandt andet ud på at teste effektiviteten af instruktioner givet i en 360 graders Virtual Reality video.

Testpersonerne var opdelt i 3 grupper, som alle modtog samme information, men på tre forskellige måder. 1. hold fik beskeden via VR headset, et andet hold på almindelig video og det sidste hold fra en lærer, der fysisk var til stede. Grupperne blev testet før og efter for at tjekke hvor meget de tre forskellige informationskilder hver især havde videreformidlet budskabet. Forsøget viste at Virtual Reality klart var en vinder til at levere budskaber. Til at huske det tillærte var alle 3 indlæringsmetoder nogenlunde lige gode.

Har du lyst til at læse mere om det spændende forsøg, rapporten og/eller se en video hvor underviseren fra forsøget fortæller om sin medvirken i forsøget, så følg linket her:

http://ucsj.dk/nyheder/nyhed/ny-forskning-virtual-reality-bedre-end-video-i-undervisningen/

Vil du gerne have et godt tilbud på VR løsninger til undervisningsbrug? Så er du velkommen til at kontakte os for et uforpligtende tilbud.