Google lancerer ARCore (Augmented Reality) til Android

ARCore - Lav AR grafik til Android enhederDa Apple lancerede ARKit i juni måned, var vi mange der målløse fulgte med, for de havde et kæmpe forspring i AR (udvidet virkelighed) uden yderligere hardware andet end telefonen i din lomme.

Imens spekuleret vi på hvor Google var henne i det store spil om forbrugerne. De har investeret stort i hardwaren (Tango, AR platform, red.), som kræver specialudstyr for at få den udvidet virkelighed. Det virkede omsonst, da platformen dermed var uden for rækkevidde for mange brugere.

Men noget kunne tyde på at Google hele tiden har haft et es i ærmet, for nu lancerer de ARCore, som kan bruges af ældre og fremtidige Android enheder. Og med mere end 2 milliarder aktive enheder, ser det nu ud til at Android kan være på vej til at have den største AR platform i verden.

Hvis du har en Pixel eller en Samsung S8, som kører med Nougat 7.0 eller højere, kan du allerede nu bruge ARCore på din enhed.

Google samarbejder med Samsung, ASUS, Huawei, LG og andre producenter for at gøre det hele muligt.

Hvad er så muligt med ARCore? Det er næsten kun fantasien, der sætter grænserne, men jeg nævner lige nogle af mulighederne:

  • Motion tracking – bruger telefonens kamera til at placere virtuelle objekter.
  • Forståelse af omgivelserne – ARCore kan registrere vandrette overflader for at placere de virtuelle objekter herpå.
  • Lysestimering – med ARCore kan du også regulere lyset på de virtuelle objekter så de matcher dine omgivelser og gør det hele mere realistisk.

Med ARKit til iOS enheder og ARCore til Android ser det nu ud til at Augmented Reality virkelig er kommet for at blive.

Lær mere om ARCore i den officielle video herunder

Er du app udvikler, grafisk designer, eller blot synes det kunne være spændende at arbejde med Augmented Reality – så har du muligheden for at være på forkant med de mange nye muligheder ARCore giver, som beta udvikler – du kan læse mere om det her.